Proceskosten

Ik volgde een loopbaan-traject bij De Blocq Talent Management in Deventer. Dit liep uit op een rechtszaak waarin hij mij van talloze zaken beschuldigde. Frans de Blocq werd bijgestaan door oud-advocaat/ jurist S.J. Spanjaard. 

Frans de Blocq vorderde een bedrag van €19.000 vanwege gederfde inkomsten en juridsche bijstand die hij moest inschakelen voor de procedure. De rechtbank heeft deze eis volledig afgewezen.

gebaseerd op lucht

Zoals gebruikelijk zijn de vorderingen van Frans de Blocq nergens op gebaseerd. Hij zou 100 uren (pdf) besteed hebben aan de rechtszaak. Op geen enkele manier worden die uren onderbouwd. Daarbij wil hij niet zomaar een onkostenvergoeding, nee, hij wil zijn uurtarief ervoor ontvangen.

Daarnaast zouden de kosten voor juridische bijstand voor hem zijn opgelopen tot 7.500 euro. Ook dit bedrag wordt op geen enkele manier onderbouwd. Er zijn geen facturen van. Dat is typisch, want als een normaal mens ergens zoveel geld aan besteedt, bewaart hij op zijn minst het bonnetje.

de pot verwijt de ketel

Helemaal mooi wordt het als we dit tegen het licht houden van de andere beschuldiging van Frans de Blocq: ik zou onnodig veel geprocedeerd hebben tegen het UWV tijdens het traject. Ik heb inderdaad enkele procedures gevoerd en gewonnen. Dit ging over mijn inkomen. Net als ieder weldenkend mens vind ik mijn inkomen belangrijk genoeg om over te procederen, maar Frans de Blocq verwijt mij dit.

Geen haar op zijn hoofd die erover denkt om naar het UWV te wijzen, terwijl zij aantoonbaar degene zijn geweest die fout op fout hebben gemaakt.

Toen het echter ging om het aanvragen van een ZMP-status drong hij er op aan dat ik vooral moest procederen om deze te krijgen. Dit was alleen maar om zijn eigen inkomsten te kunnen verdubbelen. Ook later protesteerde hij, toen ik geen zin had om een klachtenprocedure bij de Noloc te starten.

“positieve energie”

Frans de Blocq laat zich voorstaan op zijn “positieve” levenshouding en hij vindt dat je geen energie moet besteden aan “negatieve” zaken. Toch investeerde hij honderd werkuren en 7.500 euro aan juridische bijstand om mij zwart te kunnen maken. Dat is best veel voor iemand die positief in het leven staat.

Hij had ook één telefoontje met mijn advocaat kunnen plegen en voor minder dan de helft een schikking kunnen treffen. Zijn Conclusie van Antwoord (verweer) bestond uit 26 pagina’s die vol stonden met beschuldigingen. Beschuldigingen die naar het oordeel van de rechtbank, en zoals we zelf ook hebben kunnen vaststellen, geen enkele grond hebben. Wat een positiviteit.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s