sabotage
Ik volgde een loopbaan-traject bij De Blocq Talent Management in Deventer. Dit liep uit op een rechtszaak waarin hij mij van talloze zaken beschuldigde. Frans de Blocq werd bijgestaan door oud-advocaat/ jurist S.J. Spanjaard.
Frans de Blocq stelde in zijn verweer dat ik van aanvang af het loopbaan-traject gesaboteerd zou hebben, omdat ik niet geplaatst zou willen worden.
geen verplichting
Het volgen van een reïntegratietraject is niet verplicht. Als je arbeidsongeschikt bent wegens ziekte kun je er zelf voor kiezen of je zo’n traject wilt volgen of niet. Indien ik niet geplaatst had willen worden, dan had ik nooit een traject hebben aangevraagd.
ziekte
Over de vertraging die ontstond vanwege mijn gezondheid is voortdurend contact met het UWV geweest. Mijn situatie werd periodiek beoordeeld, zoals dat gebruikelijk is als je in de Ziektewet zit. Hiervan bestaan vier geneeskundige rapportages.
Een jaar nadat het traject was gestart was er een verplicht controlemoment. In mijn dossier trof ik de “52e weekse voortgang en bewaking (pdf) van het Plan van Aanpak”, waarin staat vermeld dat het traject weliswaar langzaam loopt, maar dat dit het maximaal haalbare is.
Op 21 februari 2011 heeft er een arbeidsdeskundige beoordeling (pdf) plaatsgevonden door het UWV. In het rapport staat vermeld dat het traject zich wegens omstandigheden in de pauzestand bevind. De arbeidsdeskundige oordeelde dat ik wel gemotiveerd was om de problemen te werken en een baan te verkrijgen. Er staat niets over sabotage.
afspraken
Al aan het begin van het traject was afgesproken (pdf) dat Frans de Blocq het UWV op de hoogte zou houden van het verloop van het traject. Deze afspraak werd bevestigd in de eerder genoemde bewaking (pdf) van het Plan van Aanpak.
Indien Frans de Blocq vond dat ik van aanvang af het traject saboteerde, dan had het op de weg gelegen dat hij mij of het UWV zou hebben benaderd met deze klacht. Met het UWV heeft hij echter geen contact (pdf) onderhouden en ik heb ook geen klacht gehoord.
Integendeel, want in haar mail van 10 november 2010 heeft Cristine van der Glas nog het volgende late weten:
“Ik hoop dat het je gedurende onze gesprekken duidelijk is geworden dat ik wel vertrouwen in je heb en je standpunten en acties totaal niet onbegrijpelijk vindt.”
afzeggingen Cristine van der Glas
Het traject werd ook vertraagd doordat Cristine van der Glas telkens op het laatste moment afzegde:
- op 22 januari 2010 (pdf) mailt ze dat de afspraak van 10 februari niet kan doorgaan. De afspraak wordt verplaatst naar 17 februari.
- omdat ze de afspraak slordig registreert (pdf) moet ze op 17 februari de afspraak voor diezelfde middag (pdf) afzeggen.
- op 30 maart 2010 (pdf) wordt een afspraak voor de dag erna afgezegd. Pas op 21 april (pdf) kan het traject vervolgd worden.
- op 30 juni 2010 (pdf) wordt de afspraak van de volgende dag afgezegd. Deze wordt verplaatst naar 13 juli.
- op 13 juli belt om 9:30 de man van Cristine van der Glas dat de afspraak van diezelfde dag niet door kan gaan. Uiteindelijk vindt dit gesprek plaats op 27 juli.
procederen
Gedurende het traject was ik veel bezig met mijn gezondheid en met het veiligstellen van mijn inkomen. Ik wilde zo snel mogelijk beter worden. Helaas duurde het twee jaar voordat mijn recht op een inkomen correct werd beoordeeld door het UWV. Dit kostte veel tijd en energie.